Premenopause Hoe herkent u deze menopauze symptomen?

Wat is de premenopause

De overgang wordt ook de premenopauze genoemd en is de eerste fase van de menopauze. Dit is de periode vóór je laatste menstruatie . Premenopause is de fase van een project waarin uw hormonen aanzienlijk fluctueren. In de premenopauze beginnen de eierstokken steeds minder vrouwelijke hormonen te produceren. Als gevolg hiervan neemt de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam geleidelijk af. Vooral als je dichter bij de feitelijke menopauze komt, zul je meer merken. De fase waarin u in de buurt van de menopauze bent, staat ook bekend als perimenopauze. De premenopauze kan tot 6 jaar duren. Sommige vragen van in de dertig weten al dat in de premenopauze zal eindigen. Andere vrouwen komen deze fase pas in vanaf 50-jarige leeftijd. Niet alle vrouwen ervaren het begin van de overgang op dezelfde manier. Wat kunnen jullie allemaal op dit moment opmerken?

Heeft u hulp nodig om de overgang te overwinnen?

  Overweldigend uw overgangsonderzoek

  Overweldigend uw tijdelijke website

Fysieke verschijnselen

Aan het begin van de premenopauze ] U kunt nog steeds regelmatige menstruatie hebben. Afhankelijk van of u zich dichter bij de menopauze bevindt, worden de veranderingen in uw menstruatiepatroon duidelijker. Intervallen kunnen veranderen: de periode tussen twee perioden kan korter of langer zijn. Je kunt je elke 25 dagen menstruatie voorstellen in plaats van elke 28 dagen. Ze kunnen ook lichter of zwaarder zijn dan u gewend bent. Meer bloedverlies is een veel voorkomend verschijnsel. Een verhoogde menstruatie kan ook betekenen dat je meer pijn hebt. Het kan ook voorkomen dat uw menstruatie uw menstruatie verlaat. Deze symptomen kunnen eng zijn, maar het hoort alleen bij overgang en premenopauze. Als u zich nog steeds zorgen maakt, kunt u een afspraak maken met de arts.

Premenopause en opvliegers

Opvliegslagen U hebt andere vrouwen erover horen praten. Maar nu kun je het zelf aan. Tijdens de overgang zullen je hormonen fluctueren. Vanwege deze aandoening krijgen de klieren in je hersenen de verkeerde signalen. Een van deze klieren is de hypothalamus. Dit is een soort "thermostaat" die de temperatuur in je lichaam regelt. In een opvlieger is deze "thermostaat" en dus uw lichaamstemperatuur gestoord. Je lichaam wil afkoelen en je laten zweten. Opvliegers kunnen de hele dag door voorkomen. Als je 's nachts hete opvliegers krijgt wordt het ook Nachtelijk zweten genoemd.

Psychisch ongemak

Tijdens de premenopauze kunnen stemmingswisselingen optreden. De werper is geweldig om anders te reageren op situaties en mensen. Vaak worden je reacties intenser. Op deze manier kun je sneller verdrietig, boos of angstig worden. De overgang kan overdag ook veel vermoeidheid veroorzaken. Als je moe bent, kun je meer prikkelbaar zijn. Dit bevordert stemmingswisselingen. Als je je stemmingswisselingen kent, kun je gerustgesteld zijn. Misschien wist je niet waar deze stemmingswisselingen vandaan kwamen en had je een irritant gevoel. Echter, stemmingswisselingen tijdens premenopause zijn vrij normaal. Veel premenopauzale vrouwen ervaren dit. Het kan ook helpen om uw stemming met anderen te bespreken. Dus je kunt jezelf uitdrukken en beseffen dat je zeker niet de enige bent.

Slank door de overgang

  Slank door de overgangstest   Slank door de overgangstest

De boodschap Premenopause Hoe herkent u deze menopauze symptomen? verscheen voor het eerst op recensie .Bron Link