Opvliegers geen overgang

Opvliegers geen overgang

Opvliegers zijn een van de meest voorkomende overgangsklachten. Terwijl je overgaat, beginnen je hormonen te fluctueren. Ze zijn gestoord, waardoor uw hormonen valse signalen naar de klieren in uw hersenen sturen. Een van deze klieren is de hypothalamus. Deze klier is een soort "thermostaat" van je lichaam en regelt je lichaamstemperatuur. Zodra u een opvlieger krijgt, is deze "thermostaat" gestoord en wordt u erg heet. Je lichaam wil afkoelen. Dat maakt je aan het zweten. Gezicht, hals en borst kunnen rood worden. Opvliegers zijn kortstondige hitteaanvallen die veel vrouwen intensief vinden. Opvliegers kunnen zowel overdag als 's nachts optreden. Als je 's nachts opvliegers krijgt, bel dat nachtelijk zweten ook. Opvliegers kunnen de nachtrust aanzienlijk verstoren. Opvliegers kunnen andere symptomen veroorzaken, zoals slaapstoornissen, lusteloosheid, vermoeidheid en bloedarmoede. Herken je opvliegers in deze beschrijving, maar ben je niet in transitie? Lees dan verder.

Opvliegers geen overgang: vóór de overgang

Over opvliegers voor de overgang is niet veel bekend. U kunt zich tijdens de menstruatie warm voelen en stemmingswisselingen hebben. Dit zijn normale symptomen die gepaard gaan met menstruatie. Deze menstruatieproblemen betekenen niet dat u de overgang bent binnengegaan. De gemiddelde leeftijd waarop een vrouw in de overgang komt is 50 jaar. Het gebeurt regelmatig dat vrouwen op 40 de transitie starten. U ervaart symptomen zoals opvliegers, geen overgangen, een veranderend menstruatiepatroon en stemmingswisselingen. Dit kan verwarring en angst veroorzaken, vooral als u niet zeker weet of u de transitie al dan niet bent begonnen. Heb je geen opvliegers voor een overgang? In dit geval is het goed om een ​​afspraak te maken met de arts. Je kunt ook een overgangsforum bezoeken. Hier kun je met gelijkgestemde mensen praten en vragen stellen over de overgang.

Opvliegers geen overgang: na de overgang

Vrouwen die hun laatste menstruatie hadden, zijn in de postmenopauze. Je zou denken dat opvliegers en nachtelijk zweten tot het verleden behoren, maar dat is niet altijd het geval. Het gebeurt vaak dat vrouwen na de overgang ook opvliegers en nachtelijk zweten ervaren. Sommige vrouwen behouden deze symptomen tot 10 jaar na de menopauze. Veel vrouwen zijn zich hiervan niet bewust, wat kan leiden tot verwarring en rusteloosheid. U kunt echter denken dat u opvliegers hebt terwijl er een andere oorzaak is. U denkt misschien aan overmatige alcoholconsumptie, de bijwerkingen van bepaalde geneesmiddelen (bijv. Geneesmiddelen voor hoge bloeddruk, antidepressiva en pijnstillers), een paniekstoornis of een te snelwerkende schildklier. Maar overgewicht en hoge temperaturen kunnen de reden zijn voor de opvliegers die u niet ervaart. Ben jij een vrouw die de transitie al heeft verlaten maar nog steeds opvliegers ervaart? Dan kun je er met de dokter over praten.Lees Meer via deze link