Opvliegers flitsen

Opvliegers flitsen

Opvliegers zijn een van de grootste klachten tijdens de overgang. Deze opvliegers worden veroorzaakt door schommelingen in uw hormonen. Je hormonen zijn tijdens de overgang gestoord. Hierdoor krijgen de klieren in uw hersenen abnormale signalen. Onder andere reageert de klier die de lichaamstemperatuur controleert, de hypothalamus, op deze valse signalen. De hypothalamus werkt als een soort thermostaat en wordt onderbroken door opvliegers. Dit leidt tot een plotselinge hittegolf met een opvlieger. Deze warmte kan naar je hoofd stijgen, waardoor je gezicht en nek rood worden. Het kan zijn dat je zo heet wordt dat je lichaam wil afkoelen. Dit zweet je veel. U kunt ook hartkloppingen krijgen van opvliegers. Opvliegers zijn gelukkig niet schadelijk, maar opvliegers kunnen erg vervelend zijn. Opvliegers kunnen zich bijvoorbeeld voordoen op de meest onaangename momenten, zoals tijdens het winkelen, tijdens een belangrijk gesprek of op het werk. Je kunt hotflits niet voorkomen, maar je kunt ze draaglijker maken. De symptomen die kunnen optreden tijdens de Hot Flash-overgang worden hieronder beschreven.

Overwin uw overgangsexamen

overwin je transitieorder

Klachten over opvliegers

De overgang brengt veel klachten met zich mee. Niet alle vrouwen ervaren dezelfde symptomen. Een veel voorkomende klacht is het verschijnen van opvliegers. Opvliegers komen vaak iets later in de menopauze jaren voor wanneer u de menopauze nadert. Deze kortdurende hitte-aanvallen kunnen heel intens zijn. Op deze manier kunt u zowel overdag als 's nachts zweetaanvallen ontvangen. Ze kunnen zo heet worden dat het gezicht, de hals en de borst rood worden. De overgang naar de klachten in opvliegers is niet geïsoleerd. Opvliegers veroorzaken andere verschijnselen. Op deze manier kun je erg moe en lusteloos zijn in opvliegers. Gelukkig kun je hier een paar dingen doen. Een belangrijke trigger voor opvliegers is stress. Stress doet je vaak hoog, snel en rusteloos ademen. Een lage ademhaling van de onderbuik is beter voor uw gemoedstoestand en kan u helpen een rustige geest te vinden. Daarna kan je lichaam zich beter ontspannen. Dit vermindert het risico van (sterke) opvliegers. Veel vrouwen hebben ook slaapproblemen door opvliegers 's nachts. We vertellen u graag meer over opvliegers 's nachts.

De nacht zweette

Opvliegers treden niet alleen overdag op. U kunt ook 's nachts last hebben van opvliegers. Nachtelijk zweten is een ander woord ervoor. Als u 's nachts opvliegers hebt, is de nachtrust aanzienlijk verstoord. Dus je kunt wakker worden met zweet. Dat is natuurlijk erg onaangenaam. Gelukkig kun je hier een paar dingen doen. Zorg eerst voor een goed geventileerd slaapgedeelte met een temperatuur van ongeveer 18 graden. Kies voor een pyjama met ademende eigenschappen zoals zijde, linnen of katoen. Hiermee wordt voorkomen dat uw pyjama's worden gepakt. Dit geldt ook voor vellen zoals lakens en kussenslopen. Zoek naar materialen die vocht goed absorberen, bijvoorbeeld. B. katoen. Deze maatregelen verhogen uw slaapcomfort. Vermijd ook warme dranken en pittig en / of gekruid voedsel. Deze voedingsmiddelen veroorzaken opvliegers en nachtelijk zweten, en dat wil je natuurlijk voorkomen.Meer informatie is te lezen via deze link