Onregelmatige menstruatie tijdens de overgang? Tips!

Transitie en menstruatie:

Tijdens de overgang worden alle soorten klachten beoordeeld. Een aantal veel voorkomende klachten zijn opvliegers stemmingswisselingen en vermoeidheid. Maar overgang en menstruatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het hormonale systeem verandert tijdens de overgang. Het lichaam van de vrouw bereidt zich voor op het einde van de vruchtbare periode. Als je onvruchtbaar wordt, betekent dit dat je niet langer hoeft te menstrueren. Hun eierstokken produceren daarom minder vrouwelijke geslachtshormonen, zoals oestrogeen en progesteron. Bijna alle vrouwen die de overgang betreden, staan ​​daarom voor een veranderend patroon van menstruatie. In van de premenopauze kan je menstruatie nog vrij regelmatig zijn. Maar hoe dichter je bij de feitelijke menopauze komt, hoe duidelijker de veranderingen in je menstruatiepatroon worden. Wanneer het moment van de menopauze komt, krijg je je laatste menstruatie. Er kunnen verschillende veranderingen in de menstruatie optreden.

Ook interessant: Handige tips voor overgang

Lichaamswijzigingen:

Niet elke vrouw ervaart dezelfde veranderingen in het menstruatiepatroon, maar de veranderingen die u kunt ervaren, zijn de volgende. Ten eerste neemt de productie van het hormoon progesteron af. Als gevolg hiervan wordt de menstruatie onregelmatiger . Menstruaties kunnen elkaar sneller volgen en worden tijdelijk eenvoudiger. Als reactie op de steeds dalende progesteronproductie, bouwt je lichaam meer baarmoederslijmvlies op. Dit maakt het slijmvlies dikker, wat gepaard gaat met meer bloedverlies. Dit menstruatiebloed kan ook meer bloedstolsels bevatten dan u gewend bent en de menstruatie kan enkele dagen langer duren. Het is mogelijk dat u zoveel bloed verliest dat u uw dagelijkse activiteiten niet kunt uitvoeren. Maak je zorgen over bloedverlies of verstoor de overgang naar het dagelijks leven, maak een afspraak met de dokter. Naarmate de menopauze nadert, belandt u in de perimenopauze. Tijdens deze periode worden de menstruaties langer, maar na verloop van tijd zijn de menstruaties volledig afwezig. Als u geen tijd hebt gehad voor een jaar, kunt u met zekerheid zeggen dat de menopauze heeft plaatsgevonden. Je bent nu door de overgang. De postmenopauze is nu aangebroken.

  Overweldigend uw overgangsoverzicht

  Overweldigend uw transitie-website

Wat kunt u zelf doen?

Bij voorbijgaande en menstruele veranderingen verbruikt je lichaam veel energie in dit proces. Daarom is het belangrijk om goed op je lichaam te letten. U kunt dit doen door gevarieerd, adequaat en voedzaam voedsel te eten. Het is ook erg belangrijk om goed te slapen. Wordt u 's nachts vaak wakker met opvliegers en slaapt u onrustig ? Dan kun je hier iets doen. Kies bijvoorbeeld katoenen lakens en slaap niet in een te warme kamer. Het is ook raadzaam om te oefenen en op de juiste manier te oefenen . In het bijzonder kan een actieve levensstijl de mentale symptomen van de menopauze en de overgang beperken. Je kunt denken aan vermoeidheid, stress en een chagrijnig gevoel. Onthoud dat overgang en menstruatie een natuurlijk en biologisch proces is. Klachten zoals een veranderend menstruatiepatroon kunnen niet worden voorkomen. Het is daarom de kunst van het inleven en het beste maken van dit proces. Dit advies kan u in deze tijd helpen.

Afslanken tijdens de overgang

 Afslanken door de overgangstest

  Overschrijf uw overgangswebsite

The Embassy Onregelmatige menstruatie tijdens de overgang? Tips! verscheen voor het eerst op recensie-expert .Meer lezen op deze link