Hoe zich te ontdoen van migraine en hoofdpijn

Hoofdpijn kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder gebrek aan slaap of voedsel, angst of zelfs medicatie.

Probeer de volgende remedies, specifiek voor het type, als de pijn in uw hoofd niet verdwijnt. je ervaart.

1. Spanningshoofdpijn

Symptomen: Pijn aan beide kanten van uw hoofd. Dit zijn de meest voorkomende typen die 70 procent van de mannen treffen – en worden meestal veroorzaakt door extreme stress of nekstress.

Behandeling: Medicijnen zonder recept zijn meestal alles wat nodig is (aspirine, ibuprofen, paracetamol) . Maar je kunt ook verlichting vinden bij een massage om strakke nekspieren losser te maken.

Preventie: Zit recht op het werk. Door de hele dag gebogen over je bureau te gaan zitten, kan het uitkomen, vooral als je onder stress zit. Spanningshoofdpijn op afstand houden kan net zo eenvoudig zijn als een korte wandeling buiten het tumult van het kantoor.

2. Migraine

Symptomen: Intense, kloppende pijn, meestal aan één kant van uw hoofd, vergezeld van misselijkheid en / of gevoeligheid voor licht of geluid. Niet leuk. Het komt niet vaak voor dat mannen van 20 of ouder beginnen met het ontwikkelen van migraine, dus als je er nog nooit een hebt gehad, is die pijn waarschijnlijk iets anders.

Behandeling: Medicijnen op recept zoals sumatriptan zijn zeer nuttig. Dus rust in een stille, donkere kamer.

Preventie: Identificeer en elimineer je triggers (de meest voorkomende zijn rode wijn, kaas en cafeïne). Regelmatige lichaamsbeweging heeft ook aangetoond dat het de frequentie en ernst verlaagt.

3. Cluster Headache

Symptomen: Een scherpe pijn achter één oog dat plotseling toeslaat en net zo snel weer weggaat. De hoofdpijn komt in groepen – of clusters – en kan opnieuw optreden voor dagen of maanden. Clusterhoofdpijn is zeldzaam en treft minder dan 1% van de volwassen, maar mannen van in de 20 hebben meer kans om ze te krijgen.

Behandeling: Er is aangetoond dat zuurstofbehandeling de pijn helpt verlichten. U kunt ook gecontroleerd worden op slaapapneu – tot 80% van de patiënten met clusterhoofdpijn heeft ook de aandoening, en de behandeling van de ene kan de andere elimineren.

Preventie: Ze zijn moeilijk te voorspellen, maar er zijn verschillende geneesmiddelen, waaronder Sansert (methysergide maleate), die uw arts als preventieve maatregel kan aanbevelen.Originele bron link