Hoe lang duurt de overgang?

Hoe lang duurt de overgang??

Veel vrouwen vragen zich af hoe lang de overgang daadwerkelijk duurt. Er zijn verschillende verhalen over. De overgang is een heel proces en de duur varieert afhankelijk van de vrouw. Daarom is het moeilijk om een ​​voorspelling te doen. De volledige overgangsfase kan in totaal 10 jaar duren. In dit overgangsproces werkt je lichaam naar de daadwerkelijke overgang. Het proces bestaat uit drie fasen: pre-menopauze, menopauze en postmenopauzale tijden. We vertellen u er graag meer over.

Hoe lang duurt de overgang? De menopauze

Wanneer de menopauze begint, bevindt u zich in een overgangsfase. Dit is daarom de eerste periode. Deze periode duurt 6 tot 7 jaar en is daarom de langste periode van de hele transitie. "Pre" geeft aan dat dit de menopauze is "voor". De menopauze vóór de menopauze is een periode vóór de laatste menstruatie. Pre-menopauze is de meest voorkomende fase waarin hormoonfluctuaties optreden. Tijdens de pre-menopauze, bent u langzaam op de rand van de menopauze. Verminder uw eierstokken met de productie van vrouwelijke hormonen. Aan het begin van de periode vóór de menopauze merk je waarschijnlijk nog niet zoveel. Als u echter in de menopauze komt, verandert uw menstruatiepatroon. De menstruatie kan bijvoorbeeld langer duren dan normaal, maar ook korter. De intervallen tussen twee menstruaties kunnen ook veranderen. Het kan bijvoorbeeld 3 dagen langer duren voordat uw menstruatie opnieuw begint. Het gebeurt ook regelmatig dat de menstruatie intenser wordt en er meer bloedverlies optreedt. Bovendien kunt u zich moe voelen en sneller arriveren dan u gewend bent.

Hoe lang duurt de overgang? De peri-menopauze

Wanneer u de menopauze nadert, wordt dit soms een menopauze genoemd. "Peri" staat voor "in de buurt" en is de laatste periode van de pre-menopauze. Tijdens de menopauze ervaar je niet alleen een veranderend menstruatiepatroon. Je kunt ook 's nachts opvliegers krijgen en veel zweten. U kunt ook het gevoel hebben dat u ovuleert en dat het pijnlijk kan zijn als eieren rijper worden. Je bent in de peri-menopauze en nog niet in de menopauze, als je langere tussenpozen hebt, maar nog steeds geen bloedingvrije tijd van 12 maanden beschikbaar is.

Slank door de overgangstest

Test de transition slim

Hoe lang duurt de overgang? De menopauze

De menopauze komt wanneer je geen menstruatie hebt. Deze tijd is veel korter dan de overgang, slechts één dag. "Mannen" staat voor "maand" en "Paus" betekent "stop". De menopauze betekent dat je gedurende 12 opeenvolgende maanden een bloedeloze periode hebt gehad. Het kan enige tijd duren voordat je iets merkt over je menstruatie. Bijvoorbeeld, het moment waarop je je menstruatie had, wordt elke maand gevoeld. Je kunt dit zowel door fysieke als mentale klachten opsporen. Ook hier ontstaan ​​opvliegers.

Hoe lang duurt de overgang? de na de menopauze

De tijd na de menopauze is de tijd na de overgang. "Posten" betekent "na". Als u na de menopauze bent gekomen, is het zeker dat uw eierstokken geen hormonen meer produceren. U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe uw lichaam nu werkt, omdat uw eierstokken geen belangrijke hormonen meer produceren. Dit is een heel interessant proces. In de afgelopen jaren heeft je lichaam tijdens de overgang ervoor gezorgd dat andere organen de productie van hormonen hebben overgenomen. Tijdens de overgang zocht je lichaam naar de juiste balans, zodat je na de overgang nog steeds voldoende hormonen hebt. Zodra je lichaam went aan de nieuwe situatie, verdwijnen de overgangsverschijnselen geleidelijk. Je zult vanaf nu meer energie ervaren. Hoe lang duurt de overgang? Dus dat is geen één-twee-drie.

Op welke leeftijd kom je in de transitie?

Naast de duur van de overgang, verschilt ook de leeftijd waarop de vrouw de transitie ondergaat. Gemiddeld begint een vrouw boven de leeftijd van 45 te transformerenste een 50ste Jaar. Maar je kunt ook rond de 40 zijnste Stap in de transitie of bekijk je 55ste, Je weet niet van tevoren wanneer je in transitie bent en hoe lang de transitie zal duren, hoewel dat moment in je genen zit. Je menstruatie stopt niet meteen. Jaren gaan voorbij als je lichaam door de menopauze gaat. Het is niet eenvoudig om te zeggen hoe lang de overgang zal duren. Dit komt omdat veel vrouwen gedurende de hele periode geen menopauzeklachten hebben. Als de gehele periode tussen 15 en 20 jaar kan zijn, zullen de meeste vrouwen gedurende 5 tot 10 jaar aan symptomen van de menopauze lijden.Lees verder via deze link