Hoe je lichaam en geest te ontgiften

Elke keer is het juiste moment om uw gezondheid terug te eisen. Maar het is moeilijk wanneer de weerslag van een intense eindexamenvraat zwaar op je drukt – letterlijk. Daarom is een detox (niet per se een dieet) de perfecte remedie.

Als je lusteloos bent door een gebrek aan slaap, te weinig energie hebt om naar de sportschool te gaan en geen contact hebt met gezonde gewoonten van gemiddeld om je algehele welzijn te revitaliseren en je lichaam en geest te ontgiften. Hier zijn de beste tips om het te laten gebeuren.

Dit is niet alleen maar een paar weken drank afleveren

"Net als de lente- en winterreiniging die je voor je huis doet, is het geweldig om hetzelfde te doen met je lichaam en twee keer per jaar te ontgiften terwijl de seizoenen veranderen , "zei Mary McGuire van American Yogini in Remsenburg, New Yorks Amerikaanse Yogini.

Ontgiften is een behoorlijke test voor discipline en toewijding. Afgewerkte detoxers zweren het verhoogt de energie, verhoogt de mentale helderheid en heeft de huid gloeiend. Voor first-timers komen optimale resultaten naar diegenen die een paar dagen weg zijn op een retraite waar ze volledig worden ondergedompeld in de levensstijl en vrijwel afgezonderd van dagelijkse eetbare gifstoffen.

Forgo vlees, zuivelproducten, granen, vis en vezels; in plaats daarvan focus je op vers, biologisch fruit en groentesappen. Wat trouwens veel gemakkelijker te onderhouden is als je ver van huis bent. Drie- tot vijfdaagse retraites verwelkomen de terugkeer van energie, een goede nachtrust en een algeheel goed gevoel. Een retraite van twee weken zorgt voor aanzienlijk maar natuurlijk gewichtsverlies. De meeste mensen zien 5-7 pond smelt in een week en zoveel als 20 pond in twee weken. Na de eerste drie dagen van de meer uitdagende discipline, mensen vinden hongersnood, onbedwingbare trek en misselijkheid van een lage bloedsuikerspiegel verdwijnen.

We hebben het hier niet over hoofdreiniging

Je gaat niet alleen op limonade leven of tomaten voor een week op deze retraites. In plaats daarvan krijgt u 2-5 gemarineerde maaltijden met rauw, vers fruit en verse groenten (veel water en thee ook) om u goed gevoed te houden. (Hoe vaak eten we voldoende groenten en fruit om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te halen?). Onder het strikte dieet van elke retraite veranderen detoxers, tenminste voor de tijd dat je daar bent, hun eetgewoonten en leren ze ervoor te zorgen dat ze niet consumeren de verschillende gifstoffen en verontreinigingen gevonden in niet-biologische voedingsmiddelen, vleeswaren, zuivelproducten, suiker en cafeïnehoudende items.

"Na het doorlopen van ons programma, blijven veel mensen gezond eten en elimineren voedingsmiddelen en voegen rauwe groenten en fruit toe aan hun dieet," zei Birchcreek oprichter Julie Odato. [www.weightlossretreat.com].

Volgens Odato bereidt Birchcreek in de Catskills detoxers voor op hun terugkeer naar de echte wereld en gezond leven. Ze leert en begeleidt gasten naar: "Begin opnieuw te eten door te beginnen met salades en rauw fruit en groenten als een avondmaaltijd voor een week na het vasten. Daarna hebben we individuele programma's opgezet om weer te gaan eten en door te gaan met afvallen en ontgiften. – afhankelijk van een bepaalde situatie. "

Dit zijn de beste plaatsen om uit te laden, te ontspannen en terug te komen vernieuwd

  1. American Yogini: Een pittoresk Hampton retraite met excursies aan de zijkant variërend van spa-behandelingen tot colon surfen op nabijgelegen stranden. On-site is een zwembad, massage bed, stoombad en een masseuse bezoeken op basis van vooraf geplande afspraken. Gasten gebruiken de tijd om te ontspannen, te lezen en films in te halen, tussen dagelijkse yogalessen en middagactiviteiten. Verwacht twee rauwe, maar niet-biologische sappen per dag met bouillon en quinoa in de avond. American Yogini organiseert ook retraites op de Bahama's en Giverny, Frankrijk. American Yogini Remsenburg, New York 631.325.3492.
  2. Birchcreek: Een retraite in de stijl van een Bed & Breakfast, gelegen in een bosrijk deel van de Catskills-bergen dat zich volledig richt op het uitleggen wat voedingsmiddelen goed en slecht doen voor het lichaam. "Je moet je eten binnen vier tot zes uur verteren," zegt directeur Birchcreek, Ron Odato. "Vlees en zuivel kost 24-72 uur om het lichaam te verlaten. Zou je nu een biefstuk of cheeseburger eten die 24-72 uur buiten zat? Omdat dat is wat het in je lichaam doet." Gasten maken dagelijks stevige wandelingen, gebruiken het nabijgelegen meer om te varen en zwemmen. On-site is een zwembad, sauna, RN, bubbelbad en een masseuse bezoeken op basis van vooraf geplande afspraken. Birchcreek is ook een populaire bestemming voor niet-medische diabetische behandelingen geworden. Verwacht zes verse, rauwe en organische melanges van fruit- en groentesappen per dag, met een focus op het belang van wortelsap. Birchcreek herbergt ook retraites op de Maagdeneilanden, New Mexico en South Carolina. Birchcreek Pine Hill, New York 845.254.4004.
  3. Atsumi Healing Center in Phuket, Thailand
  4. Moinhos Velhos in Lagos, Portugal
  5. Care Spa in hete bronnen van de woestijn, Californië
  6. Organic Avenue in the Lower East Kant van ManhattanMeer informatie is te lezen via deze link