Hoe de juiste arts voor u te vinden

De smerigste dokter die ik ooit heb bezocht, had een gedenkwaardige wachtkamer. Alles – elke pen, potlood, klembord, klok, naamplaatje – trompetterde de naam van een groot farmaceutisch bedrijf.

Geen enkele keer heb ik daar gezeten zonder een stroom medicijnafdrukken te hebben gezien, rollende zakken achterop te rollen om te worden begroet warm en geslagen achter gesloten deuren.

Ik bleef bij Dr. No tot de dag dat ik de vroegste afspraak van de ochtend had afgesloten, maar wachtte nog steeds twee uur, met mijn woedeaanvalgevoelige peuter en slopende maagpijn. Toen ik terug werd geleid naar de schemerige onderzoekskamer, passeerde ik Dr. No met een kudde van die slim geklede, meedogenloos aantrekkelijke drugsreizigers.

Toen hij eindelijk de moeite waard vond om me te zien, huilde mijn zoon als een wild varken. Wat ik me herinner van dat drie minuten durende "examen" was zijn openingszin, die overkwam als: "Kun je hem zwijgen?" Toen besloot ik: ik heb een nieuwe dokter nodig. Dit is wat ik heb geleerd over hoe het moet.

Stap 1: beperk uw zoekopdracht

Verschillende krachten kunnen ons ertoe brengen om een ​​nieuwe arts te zoeken. Wij verhuizen; we trouwen; we reproduceren; we scheiden. We veranderen van baan; we worden 26; onze werkgevers veranderen of verhuren verzekeringsplannen; onze artsen verlaten onze netwerken; onze netwerken verlaten onze artsen; artsen gaan met pensioen; we worden 66.

Hoe begin ik met zoeken? Googlen kan alleen zoveel bereiken. Om een ​​provider te krijgen die ook u krijgt – wiens diensten aansluiten bij uw budget en verzekering – vergt enige inspanning.

Bespaar uzelf eerst een hoop moeite door te weten wat uw verzekering wel en niet toelaat, zodat u de kosten kunt minimaliseren en haal het meeste uit uw voordelen met iemand die deel uitmaakt van uw netwerk. Out of netwerkproviders betekenen vaak forse contante kosten.

Raadpleeg vervolgens online bronnen die u echte patiëntbeoordelingen, bordcertificeringen en -licenties en geaccepteerde soorten verzekeringen voor individuele artsen kunnen geven. Diensten verschillen per site, maar beginnen met de DoctorFinder van de American Medical Association, angieslist.com Castle Connolly, ratemds.com en vitals.com . [19659004] Nadat u een lijst met namen hebt samengesteld, controleert u of ze echt in het netwerk zitten met een vervolgoproep naar uw verzekering. Het lijkt misschien overbodig, maar de relaties veranderen snel. Gebruik voor extra begeleiding uw sociale netwerk, zegt Alan Reisinger, MD, een huisarts in Baltimore. Persoonlijke aanbevelingen zijn de gouden standaard voor het vinden van een goede doc, zegt hij. "Ontdek wie je vrienden en familie bezoeken. Vraag: 'Vind je ze leuk? Besteden ze tijd met jou? Luisteren ze? Zijn ze beschikbaar? '"

Op de medische school heeft Reisinger drie attributen geleerd die artsen nodig hebben om te slagen: beschikbaarheid, sympathie en bekwaamheid, in die volgorde. "Maar als ik op zoek was naar een dokter, zou het andersom zijn", zegt hij. "Ik zou iemand willen die klinisch uitstekend is, dan een goede manier van werken op het bed heeft en dan beschikbaar is."

Stap 2: Duik in een diepe duik

Als u eenmaal een arts in gedachten heeft, voer dan een grondige professionele snooping uit. Zorg ervoor dat hij een goede reputatie heeft door contact op te nemen met het staatsbestuur van uw staat en dat hij is gecertificeerd door de raad van bestuur in zijn specialiteit. (De DoctorFinder van de AMA zou ook die info moeten hebben.)

Hoe zit het met wanpraktijken? Zoek uit wat, als er al, tuchtmaatregelen tegen hem zijn genomen, en zijn huidige status als licentiegever, te beginnen bij de Federatie van medische raden van staat, die informatie kan verstrekken over misdrijven, misdragingen, hangende rechtszaken en andere kwesties.

, zelfs als u wel een fout vindt die niet altijd een dealbreker hoeft te zijn. Rechtszaken komen vaak voor: ongeveer 5% van de artsen wordt elk jaar geconfronteerd met een klacht wegens wanpraktijken, meldt een Amerikaanse Medical Association uit 2010. Maar slechts ongeveer een vijfde van die gevallen leidde tot een geduldige uitbetaling; de rest wordt ontslagen. Dus één pak? Misschien wel oké. Meerdere kleuren? U wilt waarschijnlijk doorgaan met iemand anders.

Stap 3: Houd uw ogen open

Let tijdens uw eerste bezoek aan een nieuwe doc op hoe u vanaf het begin wordt behandeld: is het personeel vriendelijk ? Hoe lang moet je wachten? Kijk ook eens goed rond. Is de wachtkamer schoon? Super-druk? Klaar om te rellen?

En let op tekenen van die veelbetekenende farmaceutische weggeefacties – zijn ze overal? Het klinkt misschien onbeduidend, maar het kan echt uw zorg beïnvloeden. Aanbieders mogen spotten met het idee dat hun behandeling door swag zou worden beïnvloed, maar het gebeurt.


In slechts anderhalf jaar betaalde de grote pharma artsen maar liefst $ 6 miljard om duurdere merkgeneesmiddelen te pushen.

Vorig jaar ontdekte een onderzoek door ProPublica, een organisatie zonder winstoogmerk, dat artsen die geld ontvingen van geneesmiddelen- en apparatenbedrijven, eerder dure merknaambehandelingen voorschreven, zelfs wanneer goedkopere maar even effectieve generieke geneesmiddelen beschikbaar waren.

Met andere woorden, u kunt meer betalen vanwege de relatie van uw leverancier met farmaceutische bedrijven. Volgens ProPublica ontvingen tussen 800 2013 en december 2015 meer dan 800.000 aanbieders van farma-geld, in totaal meer dan $ 6 miljard. Ontdek of de jouwe op de lijst stond door naar projects.propublica.org te gaan.

] Stap 4: laat de doc auditie doen voor het deel

Dus nu sta je oog in oog met je mogelijke nieuwe arts-watch voor aanwijzingen over wie hij werkelijk is en hoe hij je als patiënt zal behandelen. Neem het van een arts die ooit zijn eigen arts moest ontslaan: deze dingen zijn belangrijk. Eric Holmboe, MD, een gecertificeerde internist bij Chicago's Accreditation Council for Graduate Medical Education en een arts-patiënt communicatie-onderzoeker, zegt dat hij zijn eigen eerstejaars-man ooit heeft laten gaan vanwege slechte communicatievaardigheden.

"Hij was niet bereid om met mij samen te werken en minachtte mijn vragen, "zegt Holmboe. "Ik probeerde een goede patiënt te zijn, maar ik besefte dat dit niet goed paste."

Stap 5: Een goede patiënt zijn

Heb je iemand gevonden die je leuk vindt? Houd die relatie sterk door de beste patiënt te zijn die je kunt zijn. We gaan ervan uit dat u geen misbruik of bedreiging bent en dat u afspraken niet overslaat, nalaat behandelingsplannen te volgen of te voorkomen dat u uw rekening betaalt.

Er zijn echter proactieve maatregelen die u kunt nemen om uw arts te helpen de best mogelijke oplossing te bieden. zorg:

  • Wees actief en betrokken. Bereid vragen van tevoren voor en aarzel niet om ze te stellen.
  • Wees duidelijk over wat je nodig hebt. Hoe franker je bent over wat je wilt, hoe groter de kans dat je aan je behoeften tegemoet komt.
  • Wees geduldig genoeg om vertrouwen te vestigen. Wees niet bang om een ​​test voor te leggen die je online leest, maar wees open als je arts zegt dat je het niet nodig hebt – en vraag gerust waarom. En als je een test hebt voorgeschreven waar je niet duidelijk over bent, vraag daar dan ook naar. Onderhoud een eerlijke dialoog en het vertrouwen zal toenemen.Lees Meer via deze link