Gewichtstoename overgang

Gewichtstoename overgang

Vrouwen in transitie realiseren zich vaak dat ze iets meer gewicht krijgen. Dit gebeurt zonder dat ze meer of minder gezond moeten eten en minder moeten bewegen. De oorzaak zit daarom vaak in de veranderende hormoonhuishouding. Tijdens de overgang vinden er verschillende hormonale veranderingen plaats. Met deze veranderingen bereidt je lichaam zich voor op de menopauze. Op deze manier produceert je lichaam tijdens de overgang minder progesteron en oestrogeen. Progesteron zorgt onder andere voor regelmatige menstruatie. De snelheid van de spijsvertering hangt ook af van de hoeveelheid vrouwelijke hormonen in uw lichaam. Lagere productie van progesteron en oestrogeen betekent daarom een ​​langzamer metabolisme. Je metabolisme werkt langzamer, dus je verbrandt minder calorieën. Het vet vindt zijn weg naar je buik en je wint aan. De toename in gewicht kan nauwelijks van de overgang worden gescheiden. Het feit dat deze overgang van gewichtstoename te wijten is aan hormoonfluctuaties betekent niet dat je niets kunt doen om je gewicht op het goede spoor te houden.

Slank door de overgangstest Test leun door de overgang

Houd je gewicht vast op de pijl

Er zijn verschillende manieren om de overgang naar gewichtstoename te voorkomen. Veel vrouwen willen hun gewicht op het goede spoor houden omdat ze zich niet op hun gemak voelen met deze extra kilo's. Een andere belangrijke berekening om op uw gewicht te letten, is dat obesitas kan leiden tot verschillende gezondheidsrisico's. Een goede manier om je gewicht op het goede spoor te houden, is het verbruik van geraffineerde suiker en witte bloem te verminderen. Deze voedingsmiddelen bevatten weinig voedingsstoffen. In feite veroorzaken geraffineerde suiker en witte bloem grote pieken in uw bloedsuikerspiegel. Deze pieken helpen je lichaam om meer vet op te slaan en je erg vermoeid te voelen. Vervang in plaats daarvan dit stuk cake met geraffineerde suiker door een stuk fruit en kies volkorenbrood in plaats van wit brood. Deze producten bevatten veel meer voedingsstoffen. En je lichaam kan het tijdens de overgang goed gebruiken. Kortom, je beperkt de overgang naar gewichtstoename door je lichaam te voeden, niet door je lichaam te vullen.

Verlies niet te veel gewicht tijdens de overgang

Misschien heb je veel overgangen naar gewichtstoename en wil je zo snel mogelijk van die extra kilo's af. Natuurlijk is het belangrijk dat een gezond lichaam een ​​goed gewicht heeft, maar zorg ervoor dat u tijdens de overgang een strikt dieet volgt. Een streng dieet is vaak een ongezond voedingspatroon. Het is ook moeilijk om een ​​strikt dieet lange tijd te volgen. Let op wat je eet. Je kunt je eetgewoonten in balans brengen. Eet zoveel mogelijk gezond onbewerkt voedsel, maar zorg voor voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Tijdens de conversie is het niet aan te raden om minder dan 1500 calorieën per dag te eten. Op deze manier verlies je bewust gewicht en kan je deze levensstijl behouden, zelfs na de overgang. De overgang naar gewichtstoename kan ook worden beperkt door voldoende beweging. Voldoende lichaamsbeweging stimuleert je metabolisme, zodat je alleen die extra calorieën verbrandt. De overgang naar gewichtstoename wordt hierdoor beperkt.Lees Meer via deze link