Dieet voor de overgang

Dieet voor de overgang

Tijdens de overgang vinden veel fysieke veranderingen plaats. Een bekende klacht in verband met deze veranderingen is gewichtstoename. Deze gewichtstoename is voornamelijk te wijten aan een veranderende hormoonbalans. Tijdens de overgang produceert je lichaam minder hormonen dan oestrogeen. Dit maakt uw metabolisme langzamer. De calorieën die je eet worden langzamer verbrand door je lichaam. Op die manier kom je aan. Het lichaamsvet vindt zijn weg naar je maag en dit is de laatste plek voor vrouwen om op het vet te zitten. Veel transitionele vrouwen willen die extra kilo's kwijtraken. Ze willen zich weer goed voelen. Het is moeilijker om gewicht te verliezen tijdens de overgang. Met een beetje moeite kunt u echter weer terugkeren naar uw gewenste gewicht. Een dieet voor de overgang kan helpen.

Je dieet voor de overgang

Vrouwen in de overgangsfase die aankomen, willen zo snel mogelijk van deze ponden afkomen. Dieet lijkt vaak de beste optie in dergelijke gevallen. Diëten zijn echter vaak erg streng. In veel gevallen moet u bijvoorbeeld grote groepen voedingsmiddelen uit uw dieet verwijderen. Dan is er een goede kans dat u in korte tijd kilo's kwijtraakt. Diëten zijn ook vaak van korte duur. Wanneer je het dieet stopt, vliegen de kilo's in veel gevallen terug. Als je in een overgangsfase bent, is het niet aan te raden om zo'n streng dieet te volgen. Overgang is een tijd waarin je lichaam grote veranderingen ondergaat. De hormoonbalans verandert en dat kost veel energie. Tijdens de overgang moet je idealiter niet omgaan met voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Je lichaam heeft dat echt nodig. Daarom kun je als overgangsdieet beter kiezen voor een gezonde levensstijl. Hier heb je een goede balans tussen overgangsdieet en gezond leven. Een goede manier om gezond te eten is om zoveel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen te vervangen door onverwerkte, natuurlijke voedingsmiddelen.

Verplaats en verlies gewicht

Naast een gezond dieet, is een goede lichaamsbeweging een zeer belangrijke factor in een dieet voor de overgang. Door training verbrand je calorieën. Op deze manier helpt u uw lichaam met een gezond lichaamsgewicht. Je kunt al meer bewegen door gewoon de trap op te gaan of in het park te wandelen. Als je nog een stap verder wilt gaan, is krachttraining een goede keuze. Je verliest spiermassa tijdens de overgang. Spiermassa verbrandt vet en daarom is krachttraining een uitstekende manier om vet te verbranden.

Overwin uw overgangsexamenoverwin je transitieorder

Stress: de grote boosdoener

Stress is een grote boosdoener bij het werken aan een overgangsdieet. Stress vertraagt ​​de functie van uw schildklier. Je lichaam produceert ook meer cortisol als je veel stress ervaart. Deze twee dingen dragen bij aan de vetopslag in uw lichaam. Probeer stress op afstand te houden. Met andere woorden, u vindt een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Op deze manier verhoogt u de kans dat uw dieet vóór de omschakeling succesvol zal zijn.Gevonden op website