Ben ik in transitie?

Heb je recente lichamelijke klachten of ben je bijzonder emotioneel prikkelbaar? Als u tussen 45 en 60 jaar oud bent, bestaat de kans dat u met de transitie bent begonnen. In de doctoraatsperiode wordt dit ook aangeduid als menopauze en perimenopauze ; een fase waarin vrouwen eerst hun natuurlijke vruchtbaarheid in mindere mate verliezen en vervolgens volledig . Dit valt samen met het verlies van eicellen en een tekort aan geproduceerde hormonen, wat betekent dat het evenwicht in uw lichaam tijdelijk verloren gaat. In de meeste vrouwen duurt deze overgangsfase ongeveer vier jaar en gedurende deze tijd kun je de vervelende problemen van het vrouw zijn ervaren zonder je te realiseren dat je in transitie bent. Hoe weet je of je in transitie bent?

Wanneer kan de overgang beginnen?

Het ene eindigt in de overgang en niet in het andere. Het kan te wijten zijn aan verschillende factoren, of u de transitie vroeg of laat invoert, maar het kan niet worden voorspeld. Gemiddeld begint de overgangsperiode met de periode van e of 48 e met de perimenopauze; een proces waarbij uw hormonen uit balans zijn, u periodiek menstrueert en langzaam meer eieren verliest totdat u geen ei meer heeft; de menopauze. Ze zijn niet langer vruchtbaar en hun hormonen moeten wennen aan een nieuw hormonaal evenwicht.

De kenmerken van de overgang

De overgang kan worden herkend aan verschillende fysieke en psychologische gevolgen. De meeste mensen hebben bijvoorbeeld last van opvliegers, hoofdschubben of ervaren snellere (met name negatieve) emoties . Dit kan tot nieuwe problemen leiden. slechte slaap, prikkelbaar gedrag, depressieve gedachten en hartkloppingen. Niet al deze functies moeten echter naar de overgang wijzen. Je kunt ook tijdelijk iets minder fit zijn. Als u meerdere van de bovenstaande functies tegelijkertijd hebt, is het verstandig om stappen te ondernemen.

Blijf gezond en bezoek de dokter

Als je zeker wilt weten of je in transitie bent, kun je natuurlijk naar de huisarts gaan. Dit kan uw diagnose voorbereiden en u meer vertellen. Maar er is ook voldoende potentieel om thuis goed onderzoek te doen en je goed voor te bereiden op de overgang . Door genoeg vitaminen en mineralen te krijgen, kun je bijvoorbeeld een stabiele basis voor het lichaam creƫren en kun je de overgang minder moeilijk maken, hoewel je er niet altijd iets aan kunt doen. Wil je weten of je in transitie bent? Houd in gedachten welke eigenschappen deze fase kan brengen.

Lees ook:

  Slank door de overgangstest

De boodschap Ben ik in transitie? verscheen voor het eerst op recensie-expert .Bronnen link